Is ontbijten echt zo belangrijk?

March 23, 2015

DUH!

Wat denk je zelf?

Het gezegde is niet voor niets "Ontbijten als een keizer, lunchen als een koning en dineren als een bedelaar". Je hoeft dit niet helemaal letterlijk te nemen, maar het geeft wel aan dat ontbijten inderdaad zeer belangrijk is.

 

Waarom?

Zie je lichaam als een dieselmotor van een trein of vrachtwagen. Alle systemen en functies in je lichaam komen na de nachtrust weer langzaam op gang MITS je er brandstof in gooit. Je lichaam heeft net als een dieseltje tijd nodig om op gang te komen, maar als het eenmaal op gang is, gaat ie als een trein ... of vrachtwagen .. ik dwaal af...

Je verbrandingssysteem heeft dus tijd en brandstof nodig om op gang te komen en daarom is het goed om aan het begin van de dag een "reserve tankje" op te bouwen, het liefst boordevol vezels, vitamines, mineralen en eiwitten.

 

Een goed voorbeeld van een verantwoord ontbijt is:

1 stuk fruit,

volkoren boterham besmeerd met boter/margarine

en als beleg 2 plakjes kipfilet of een gekookt eitje

een kop thee en/of koffie.

 

Muesli zit wel boordevol vezels en mineralen, maar als het je doel is om wat pondjes af te vallen., zou ik dat even laten staan.  

Please reload

© 2020 EETinzicht

  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google+ Social Icon
  • Pinterest Classic
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now