top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverSanaa, EETinzicht

Nieuwsbrief november 2019

Belangrijkste nieuws: EETinzicht heeft GEEN contract met CZ voor 2020 getekend!


Nieuwsbrief EETinzicht

Eens in de zoveel tijd zal EETinzicht een korte nieuws brief uitsturen als er “belangrijke” ontwikkelingen plaatsvinden m.b.t de praktijk en die wellicht ook voor jou van belang zijn.

Dit is een eerste update:

1. Vanaf heden is het ook mogelijk om via “Zorgdomein” patiënten/cliënten te verwijzen.

We hopen het zo makkelijker te maken voor verwijzers om ons te vinden en om eventueel te rapporteren of overleg te plegen over een cliënt.

2. Zorgverzekeraars 2020:

Wij hebben besloten om voor 2020 met alle zorg verzekeraars een contract af te sluiten BEHALVE met CZ (OHRA en Nationale Nederlanden vallen hier ook onder).

De reden dat wij tot dit lastige besluit zijn gekomen is om het volgende.

Al sinds 2007 is het uurtarief van de diëtist en andere paramedici hetzelfde gebleven. Alle vaste lasten zijn de afgelopen 12 jaar wel sterk gestegen, met als consequentie dat ons uurtarief nu onder de kostprijs is gekomen. We hebben als beroepsgroep actie gevoerd en de zorgverkeraars gevraagd om een eerlijk tarief te handhaven. Bijna alle zorgverzekeraar hebben daar deels of geheel naar geluisterd en hebben het uurtarief in meer of mindere mate verhoogd. Menzis heeft volledig naar deze oproep geluisterd en heeft een zeer eerlijk uurtarief gerealiseerd voor alle paramedici. De andere zorgverzekeraars komen ons in kleine stappen tegemoet. Echter CZ/OHRA/Nationale Nederlanden staat niet open voor onderhandelingen met paramedici, heeft geen tariefverhoging gehanteerd en zijn ook niet van plan dit de aankomende 3 jaar te doen. De enige mogelijkheid om een signaal te geven dat je hier niet mee akkoord gaat, is het contract niet ondertekenen.

Q: Welke gevolgen heeft dit voor ketenzorg?

A: Geen, gezien de zorgverzekeraar voor de ketenzorg in Amsterdam Zilverenkruis Achmea is, en wij daar wel een contract mee hebben.

Q: Wat betekent dit voor cliënten en patiënten in het algemeen?

A: Alleen voor cliënten die verzekerd zijn bij CZ/OHRA/Nationale Nederland, heeft dit consequenties. Als niet-gecontracteerde diëtisten met deze zorgverzekeringen, wordt ipv 100%, 80% van de dieetkosten vergoed. Zij zijn uiteraard van harte welkom alleen zullen wij hen vragen om na afloop van het consult meteen af te rekenen. EETinzicht heeft een pin apparaat en de cliënt krijgt meteen een factuur mee zodat de cliënt/patiënt, zelf de declaratie kan indienen en verrekenen met zijn zorgverzekeraar. Wij zullen dit ten aller tijden communiceren met de cliënt.

Q: Wat is het uurtarief van de diëtist?

A: Menzis hanteert een tarief van 70,- euro per uur, de andere zorgverzekraars variëren tussen de 62,- tot 70,- euro per uur. CZ/OHRA/Nationale Nederlanden hanteren een uurtarief van 58,- euro. Het uurtarief van EETinzicht zal in 2020, 64,- euro zijn. Dit uur tarief ligt nog ver onder de kostprijs maar om de cliënt tegemoet te komen zullen wij in stapsgewijs het uur tarief per jaar verhogen.

Mochten er vragen zijn, neem gerust contact met ons op en we staan je graag te woord.

Met vriendelijke groet,


Sanaa en Linda

Voedingscoaches/Diëtisten9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

De Druppel

Commentaires


bottom of page