top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverSanaa, EETinzicht

It's all about mindsetInmiddels lijkt het 'gewone' leven zich langzamerhand, met gepaste afstand, weer naar de voorgrond te dringen (... gelukkig maar!). De bizarre omstandigheden waarin we aan het begin van de corona-uitbraak zaten, lijken steeds meer op een nare droom die met de tijd aan het vervagen is. Heel fijn natuurlijk dat alles zich weer geleidelijk begint te 'normaliseren', al is het nog steeds even wennen met alle regeltjes.

En om weer dichtbij het gevoel te komen zoals het 'vroeger' was, ligt wel een klein 'gevaar' op de loer; namelijk dat je ook je oude gewoontes weer oppakt waarvan je je juist had voorgenomen korte metten mee te maken, tijdens de 'bezinningstijd'....

Wij willen graag weer terug naar gewoon, en alles wat je daarmee associeert pak je bewust en onbewust op, om het beeld voor jezelf kloppend te maken.

Na een non-virtuele werkdag, is er toch weer meer de verleiding om te kiezen voor iets 'makkelijks' voor het avondeten ( de wekker ging immers vroeg en dat voel je nu maar al te goed, na zoveel weken 'uitslapen', bij het thuiswerken..).

Doordat je al de deur uit bent geweest, voel je minder de noodzaak nog een rondje om te maken na het avondeten ( je voornemen om meer te bewegen tijdens de corona quarantaine, lijkt nu minder noodzakelijk).

De zakken drop die inmiddels heuse vriendschappen aan het opbouwen waren met de andere producten op de plank, zullen voortaan blij zijn met een speeddate, als ze überhaupt de voorraadkast nog halen ( gezien het voorgenomen doel om minder te snoepen niet meer haalbaar lijkt,nu je na een lange werkdag buiten de deur vindt dat je recht hebt op een beloning....).

Maar waarom niet gewoon het goede uit beide situaties combineren?

In plaats van terug naar een normale wereld, streven naar een ideale wereld?

Het is all about your 'mindset' (.. ja, ik heb weer eens iets interessants gelezen :) ...).

Mindset, oftewel; hoe leg je je focus? Zie je iets als een bedreiging (1-0 voor de zak drop),

of als een uitdaging (1-0 voor jou)? Heb je een fixed mindset of een growth mindset? Vertaald in de stemmetjes in je hoofd (die spontaan ontpoppen als je over iets in dubio bent) met de zak drop in je hand: Mr/Mrs. Fixed, tikkeltje gespannen: "En als het dan niet lukt, ben ik dan een verliezer?" Mr/Mrs. Growth, helder en begripvol: "De meeste mensen zijn niet meteen succesvol. Het gaat erom dat je volhoudt en doorzet."

Keuzestress, ons niet onbekend, toen niet en nu niet.... De wereld ligt in feite in jou handen. En dit is het moment om te bepalen hoe je verder wilt: back on (oldfashion) track? Of back to the future? The choice is yours!

42 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

De Druppel

Nieuwsbrief november 2019

Belangrijkste nieuws: EETinzicht heeft GEEN contract met CZ voor 2020 getekend! Nieuwsbrief EETinzicht Eens in de zoveel tijd zal EETinzicht een korte nieuws brief uitsturen als er “belangrijke” ontwi

Comments


bottom of page