Over ons

Sinds 2013 hebben wij (Sanaa en Linda) de praktijk EETinzicht opgericht.

Beiden hebben we al een loopbaan als respectievelijk röntgenlaborant en eventmanager uitgeoefend, voordat we besloten ons hart te volgen en de opleiding tot diëtist te gaan volgen.

We hebben er tot op de dag van vandaag nooit spijt van gehad en het enthousiasme voor ons huidige beroep groeit per dag.  

We vinden het geweldig dat we binnen ons beroep onze liefde voor lekker en gezond eten kunnen combineren met het coachen en adviseren van mensen. Aangezien de inzichten en ontwikkelingen in voeding en gezondheid een zeer dynamische rol spelen in de huidige maatschappij, vinden wij het erg belangrijk om hiervan 'up to date' te blijven.

Om ons iets beter te leren kennen, hieronder een korte biografie van ons beiden.

 

 

Sanaa El Mallali

 

Aanpassing van leefstijl is één van de grootste uitdagingen in het leven. Dagelijkse gewoontes doorbreken, kost veel tijd en discipline. Doordat ik zelf een aantal jaar geleden de diagnose Diabetes Mellitus type 1 kreeg, besef ik maar al te goed hoe lastig dit is. Dagelijks heb je met dilemma's en hindernissen te maken waarbij voeding een rol speelt.

Ook als je geen chronische ziekte hebt speelt voeding een belangrijke rol in het leven van de mens. Naast de functionele rol die voeding heeft, heeft het ook invloed op stemming, sfeer en kwaliteit van leven. Daarom vind ik het ook belangrijk dat voeding naast gezond, ook lekker moet zijn, en dat kan! Het is een kwestie van inzicht krijgen in wat je dagelijks eet, en welke alternatieven beschikbaar zijn. Deze kennis wil ik graag delen met mensen die zoekende zijn naar de juiste keuzes in hun situatie.

 

Linda en ik, zien het als onze taak, om daarbij elk individu wegwijs te maken zonder daarbij de rol van een volwaardig voedingspatroon uit het oog te verliezen.

 

 

Linda van den Berg

Na meer dan tien jaar in de evenementenbranche te hebben gewerkt, waar ik overigens met heel veel plezier zeer verschillende projecten heb mogen doen, was het voor mijn gevoel tijd om het roer om te gooien.

Mijn grootste hobby en passie is koken en dan het liefst voor familie en vrienden. Verder ben ik er in de loop van de jaren steeds meer bewust van geworden, hoe belangrijk het is om gezond te eten en hoeveel beter je je voelt als je zo gezond mogelijk leeft. Zodoende was de opleiding Voeding en Diëtetiek een prachtige kans om

passie & werk met elkaar te combineren.

Ik kan alleen maar van geluk spreken, dat Sanaa dezelfde toekomstvisie heeft en we samen aan de weg kunnen timmeren om anderen bij te staan in hun weg naar een gezonder leefpatroon. Daarnaast barsten we van de energie en zijn we steeds op zoek naar nieuwe projecten die gerelateerd zijn aan voeding, om te ontwikkelen en uit te voeren.

 

 

Sanaa is ook diëtist in het diabetesteam van het VUmc 

Linda is ook diëtist in het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn